Гражданското недоволство срещу евентуално повишаване на цената на билетите за градския транспорт в София доведе до протест пред сградата на Столичната община. Според организаторите от Гражданска инициатива за свободен градски транспорт "не само срещу предложената тарифна политика от Столична община за цените на билетите, но и също така срещу двойното заплащане на градския транспорт, тъй като той до голяма степен се спонсорира от нашите данъци". По думите на Любен Ханджиев от същата организация "над 70% от бюджета на градски транспорт се спонсорира от държавата, от субсидии".

„Цената от 1,60 е напълно незаконна, това са установили вече два състава на Административен съд София, такава формула за изчисляване на цената няма, освен това цената на километрите за пробег е завишена”, коментира той. „Нашите опасения са, че жертва на увеличените с 40% цени за градския транспорт ще бъдат бедните граждани от обществото.”

От организацията разчитат на гражданска подкрепа и от нея зависи докъде ще стигнат протестите.

„Ние не сме НПО, не сме граждански активисти, ние разчитаме най-вече на българските граждани и на това те да разберат, че едно такова увеличение ще ги удари по джоба", завърши Ханджиев.