Правителството на САЩ предупреди хората да не пълнят найлонови торбички с бензин. В опит да се презапасят с гориво след хакерската атака срещу Colonial Pipeline, хиляди хора се втурнаха панически към бензиностанциите.

Снимки от последните часове показват дълги опашки, образуващи се пред бензиностанциите, на места се стигна и до напрежение и дори физическа саморазправа.

2020 PSA: Don’t inject bleach

2021 PSA: Don’t fill bags w/ gas. pic.twitter.com/qcBmxpVdWa — Jason Pizzo (@senpizzo) May 12, 2021 Появиха се също така и твърдения, че хората пълнят найлонови торбички с бензин. Въпреки че е доказано, че снимката с пликовете по-горе е от 2019 г., това не попречи на Комисията за безопасност на потребителите в САЩ да издаде предупреждение за всеки, който мисли да прибегне до такава система. „Използвайте само контейнери, одобрени за съхранение на гориво. Следвайте инструкциите на производителя за съхранение и транспортиране на бензин“, написаха в Twitter от правителствената агенция. Colonial Pipeline доставя около 45 процента от бензина, използван на източното крайбрежие на САЩ. Компанията беше принудена да спре да работи миналата седмица след хакерска атака. В резултат на това цените на горивата скочиха, като Американската автомобилна асоциация заяви, че днес е достигната средна цена от 3,008 долара за галон – най-високата от октомври 2014 г. насам.