Жителите на петричкото село Яворница от години живеят в страх. Причината е Любен - напомпан борец, който раздава правосъдие на всеки и на всички. По думите на местните, той напада и удря хората без никаква причина.

Жителите на селото не смеят да излязат от домовете си заради агресора. Децата не играят на детската площадка, а жителите се оглеждат във всички посоки, преди да отидат дори до магазина. Подавани са многократно жалби, но по думите на хората, дори полицаите се притесняват от Любен. 

Той е бил с впечатляваща физика, който според всички имал психически проблеми и бил изключително агресивен. Потърпевшите са много, а в селото разказват, че въобще не смеят да излизат по улиците от страх да не срещнат въпросния мъж. 

"Имам обект за строителна дейност. Когато въпросният човек дойде започна да ни удря с работнците. Изобщо не пита кой какъв е - започва да удря. 

Чуха се викове "от коя държава сте", "какви сте вие". Казах му да се успокои, че аз съм собственик. Той обаче ни каза "марш оттам", съблече се гол до кръста и повали четирима, включително мен. Не разбрах кой е и защо го направи. После разбрах, че проблемът е от 5-6 години. Местната власт не си върши работата, никой не го защитава, но има нехайство", смята той.

Той е спортист, напомпан е и не всеки може да му издържи на тежките удари", посочва пред NOVA един от жителите на селото.

Друг мъж от селото обясни, че и той се е сблъсквал с агресивния бивш борец. "С едни момчета си правим мухабет и без нищо започна да ни удря. Удари ме във врата с юмрук, после в лицето, целият станах в кръв. Свали ме на земята и започна да ме рита. Не знам луд ли е, болен ли е. Добре, че едно момче ме спаси, но той започна да бие и него. Въобще нищо не съм му казвал, много пъти ме е поздравявал. Подавахме сигнали в полицията. Нищо не се случваКазаха ни, че нищо не може да се направи, дори да го задържат - пак ще го пуснат", обясни той.

Баща пък споделя, че докато шофирал и возил в колата децата си, въпросният мъж се хвърлил върху автомобила. 

"Въпросният Любен е обучен професионално и напада професионално. Всички ни е страх от него", допълва възрастна жена.

По думите на жителите, Любен често ходи чисто гол из селото. 

Хората в Яворница събират подписка, за да се вземат мерки срещу бореца Любен, готови са да пишат и до главния прокурор. Над 200 подписа са събрани с цел да се обърне внимание от страна на институциите.