Повече от два месеца близките на Александър Заков от село Ключ, община Петрич, нямат никаква информация за него. 31-годишният мъж е изчезнал на 30 декември като е оставил вкъщи личната си карта. Хората в селото го описват като спокоен и работлив. За местните остава мистерия къде може да е Александър

"Тази нощ се върнах от Гърция, претърсихме пограничните селища, така както направихме и в Македония, след като пристигна сигнал, че е забелязан в едно от селата там.

Питаме, търсим, разпитваме но няма никаква следа вече втори месец, това което хората казват, по точно едно момиче от Първомай, което го е видяло очи в очи на 30 декември, че е приличал на човек, който се укрива, бяга от нещо и се крие, каза за Struma. com братът на мистериозно изчезналия Александър.

Според Борислав Заков е абсолютно невъзможно брат му да се е самоубил. По скоро е склонен да вярва, че е избягал и бяга от нещо, но не знае от какво. Не е бил свързан със секти или някакви съмнителни организации, работил е в София като ветеринар, прибрал се в Петрич и по нищо не е личало, че има някакви притеснения.

 Борислав е тръгнал да го търси в Гърция тъй като много скоро, след като е изчезнал, телефонът му е засечен на билото на Беласица.

"Ние сме на три граници, затова търсим и в Гърция и в Македония, откъдето дойде сигнал, че е засечен в едно от пограничните села. Организирахме се, търсихме, но без резултат. В последните 25 дни не сме получавали сигнали, допълни Борислав, който твърди, че местната полиция обявила брат му за общодържавно издирване.

"Свързах се с Интерпол, казаха, че ще поискат от полицията да го обяви за международно издирване, но дали е дошло писмо, не знам. Нешо много странно става, като търсихме в Македония разбрахме, че в селата около Струмица само за 2 седмици са изчезнали 10-15 млади хора, каза още Борислав. Близките няма да се откажат, но доброволците в търсенето стават все по-малко, а от Александър няма следа.