След дълго отсъствие от мобилния пазар марката Palm се завърна на него. Новото устройство е дело на стартираща американска компания, която закупи правата върху името Palm от TCL преди известно време. Смартфонът е изключително нестандартен и със сигурност се отличава от всичко останало, което се предлага на пазара. Първото, което изненадва, е малкият дисплей. Той е с диагонал 3.3 инча, резолюция 720p и е защитен със стъкло Gorilla Glass 3.

Процесорът на новия Palm е осемядрен Snapdragon 435 с честота 1.4 Ghz, който е подкрепен с 3 GB RAM и 32 GB памет за приложения. Потребителите получават също основна камера с резолюция 12 мегапиксела и 8МР камера за селфита. Телефонът разполага с IP68 сертификация за прахо- и водоустойчивост и тежи само 62,5 грама.

Батерията пък е със скромния капацитет от 800 mAh, но с оглед на използвания хардуер би трябвало да изкара един пълен ден, без да прибягвате до зарядно. Операционната система е Android 8.1. Всичко това ще ви струва 349 долара и за момента е наличен само в мрежата на американския оператор Verizon и не е ясно кога и дали ще видим новия Palm и в свободна продажба.