Откриха тялото на издирваната българка Николинка Благова след свлачището на италианския остров Иския. Според сайта "Фанпейдж" се търси и неин приятел, който и бил сънародник. За него подробности не се съобщават.

Тялото на 58-годишната

Николинка е транспортирано в моргата на болницата Рицоли в Казамичола. Според местни медии тя била известна на остров Иския, където я наричали Нина.МВнР също потвърди информацията:"По информация на българското посолство в Рим към този момент, вследствие на свлачище в ранните часове на 26 ноември на остров Иския, предизвикано от тежките метеорологични условия, един човек е загинал, 13 души са ранени, а 11 все още се издирват.По данни на италианските власти една от жертвите на природното бедствие вероятно е българска гражданка, която притежава и италианско гражданство. Българското дипломатическо представителство е в непрекъснат контакт с италианските власти за получаване на официално потвърждение на информацията. В района е обявено извънредно положене и е разпоредена евакуация на около 200 души. Все още протичат издирвателни дейности за откриването на хора, които евентуално биха могли да са затрупани под масивното свлачище".

Николинка работила на остров Иския

като камериерка и в ресторанти. От няколко години живеела в Германия с партньора си, с когото се запознали именно на Иския. Той бил ресторантьор, пише "24 часа".Миналия четвъртък тя била обявена законно за италианска гражданка. Трябвало да се върне в Германия, за да отпразнува това събитие с половинката си, но това така и не се случило.Във фаталния ден Николинка е била очевидно на мястото на трагедията. Новината за нейното изчезване беше съобщена на партньора й в Германия от неговия внук, който е адвокат на остров Иския. Иначе от първи брак Николинка Благова имала деца и внуци в България.

Общо шест трупа

са открити до неделя вечерта, затрупани в калта. Става въпрос за 31-годишната местна жителка Елеонора Сирабела, за възрастна италианка, за българката Благова, за 16-годишно момче, 6-годишно момиченце и едно бебе.Засегнато тежко е населеното място Казамичола Терме. Евакуирани са 200 души. Без дом са останали около 130 души. Според ревизирани данни ранените в трагедията са 4, от които един е в тежко състояние.