Пак ще се потретя, но е важно - гласувай! В неделя, 5 октомври, ще има 42 секции в САЩ и още 4 в Канада, където може да пуснеш своята бюлетина. Пълен списък с адресите има на страница 6, както и на нашия сайт www.BG-VOICE.com . Твоят глас наистина решава. Защото, както казва едно старо клише, когато отвратените не отидат да гласуват, тогава идват да управляват отвратителните. Така че помисли добре за кого да пуснеш бюлетина. Защото е много вероятно да сбъднем онези предизборни необещания на политиците. Онези, които те не споменават, когато агитират, но които планират - с разпределянето на баницата, заради която е всичката онази битка. По-детайлно го обясняваме на страници 4-5.

Нали се сещаш - онези, които презираш и срещу които говориш, когато си на маса и пред телевизора. И онези, които избираш, без да искаш, защото всъщност не гласуваш въобще.

През последния месец много наши сънародници тук направиха невъзможното, за да има толкова много секции в Северна Америка. Някои дори стигнаха до съд, за да получат място за гласуване, както повелява законът. Заради техните усилия и заради бъдещето на нашите родители, роднини, приятели и заради онази малка надежда, че един ден може да се приберем в Родината, е важно да пуснем бюлетина в неделя.

Защото иначе все повече ще стават онези, които ще пускат за зелена карта. А лотарията вече започна. Какви са сроковете и условията за кандидатстване може да прочетете на страница 8. Не че е лошо човек да опита и нещо различно от родната страна, но най-хубавото е да имаш избор. Нашият е в неделя. Да го направим заедно!