С голямо любопитство прочетох идеята на управляващите в България да  върнат успели емигранти обратно в Родината. Щели да обиколят 13 града в 11 държави, сред които Чикаго, Ню Йорк и Бостън, с примамливи оферти за работа. Дори смятали, че имало компании, които може да предложат отлично заплащане на успелите в чужбина наши сънародници. Още за проекта разказваме на страници 4-5.

Само се чудя дали наистина си мислят, че само парите са проблем на много от нас да се върнем и да живеем в България. Да, има вече доста компании, които търсят опит в чужбина и които предлагат заплати от по 3 хиляди до 5 хиляди лева и нагоре. С тези пари е възможно човек да живее по-добре в София, отколкото с 4,000-5,000 долара заплата в Чикаго. Но нормалността, спокойствието и предсказуемостта на живота кой ще я гарантира на свикналите с това емигранти? Сегашното правителство явно е изпълнено с много оптимизъм за имиджа си сред българите по света, след като почти от първия ден улиците са пълни с протестиращи хора, университетът е окупиран, а скандалите, които произвежда, са всекидневие. Съвсем друг е въпросът дали самото правителство ще издържи до края на лятото и есента, за когато са предвидени много от тези срещи с българите по света. Иначе идеята като ПР ход звучи добре и съм сигурен, че е предизвикала много позитивни заглавия в братските на управлящите медии.

И като заговорихме за медии - дори и да сте изпуснали полюцията „Бареков - Кулезич" в ефира на Нова ТВ, вероятно сте прочели коментарите във Facebook. Тази жена, приличаща на изцъклен труп с ботокс (ще ме простите, но телевизията изисква друга визия), и новият Волен успяха да сътворят такава селска история, каквато не може да видите на махленска свада. Нова телевизия може и да е известна с риалитито си „Биг брадър", но поне онези там са затворени в една къща и имат някакво извинение за лудостта и простотиите си. Извинение обаче няма нито за драгия зрител, че гледа Кулезич и Барека (когато беше в ефир), нито за тези, които сега ще го подкрепят на следващите избори, в които той ще заеме мястото на цяла серия политически квазимодота от последните 20 години - Жорж - Яне - Волен и други. Но ако все пак сте изпуснали последното от сапунения сериал около Барека и свитата му - дайджест на страници 10-11.

Хубавото е поне, че съратникът на Бареков - Бисер Миланов-Петното, остава в ареста, след като според прокуратурата заплашил една протестираща с думите: „Ще ти отрежа бавно и мъчително главата и след това ще ти се из*ера във врата." А да припомня, че този човек се среща на няколко пъти с премиера Орешарски и с министри като част от „гражданското общество", което търсеше диалог с управляващите по време на протестите и контрапротестите от лятото. Е... да ви с*ра на гражданското общество. Надявайте се, че така ще привлечете българите в чужбина да се върнат обратно. Този комитет по посрещането от Дудуци, Петна и Лекета никак не изглежда тържествен.