Знаете ли кой е Петното? А Бялата Златка? Ето ви новите светски герои. Ако сте следили новините от последните 6-7 месеца, Бисер Миланов-Петното вероятно ви е попадал в погледа. Ту изскача на протест в подкрепа на сегашната тройна коалиция (БСП, ДПС, „Атака"), ту на площадите, където гостува Николай Бареков, ту на граждански срещи с премиера Орешарски в Министерския съвет да обяснява пред камерите как той и неговите момчета ще следят за реда на протестите. Петното има дълъг списък с дела и присъди, някои от които излежани. Но отскоро е лидер на движение „Свобода", което се борило да защитава човешките права (поне според сайта им).

В сряда bTV показа как собственици не могат да припарят до къщата си. Имотът им е превзет от наематели, които от месеци не плащат наем и въпреки това отказват да го напуснат. Бисер Миланов-Петното и още около 15 души живеят във въпросната къща, твърди собственичката ѝ Анжелика Шварц. С нагло и заплашително поведение Петното размаха цигара пред лицето на репортера на bTV. "Mахни го този микрофон" и „Aбе, ти ли ще ми кажеш къде да ходя" - бяха думите му към екипа. След което извика полиция, която прибра репортерите да дават показания. Екипът на  bTV - с ескорт, джипът на Петното - пуснат да се движи свободно.

Това можеше да е просто един битов скандал на наемател, отказващ да плати наем. Но признатият престъпник е често преговарящ със сегашните управляващи за бъдещето на държавата. Той се появява на срещи в МС, заема граждански позиции, подкрепя контрапротестите и прави опити с групата мутри около него да провокира протестиращите срещу Пеевски и кабинета „Орешарски".

Но всичкото това фрийк шоу отхвърля погледа от нещата, които се случват. Междувременно групата около Пеевски гради верига от магазинчета „Лафка" за цигари и алкохол из цялата страна. А управляващите се готвят тихомълком така да променят лицензионния режим за продажбата на тези стоки (писали сме преди по темата), че на новите условия да отговарят предимно обектите на Пеевски. Как се е развихрило маминото момче в новия бизнес можетe да прочетете на страници 4-5.

Петното да беше единственият фрийк за отвличане на вниманието, щеше да е добре. Ами Бялата Златка ( досега имахме Руса и Черна - по цвета на косата им, момичета, за които казват, че сменят любовите си в зависимост от финансовите им възможности). Бялата Златка, по-известна като Волен Сидеров, не спира също. Вниманието й е важно. След като се сби с френски дипломат, полицаи и някакъв мъж, осмелил си да му направи забележка на летището във Варна, той обяви при Кеворк Кеворкян, че жертвата е той. Полицаите го били нападнали. След което обясни за случилото се и на пресконференция, говорейки за себе си в трето лице. Щеше да е шизофрения, ако не беше политическата ни действителност. По-интересните и скандални моменти от „Шоуто на Сидеров" сме събрали на страници 20-21, но този път решихме да пропуснем голите му снимки от по-младия му период. Каква Златка ще е, ако няма такава. Въобще перфектна двойка ще са с Петното. Време е да се вземат. В затвора, където им е мястото.