В сряда от 13:30 ч. в сградата на СГС в гр. София на ул. „Черковна“ №90 ще се гледа делото за причиняване смъртта на Ани и Явор, чийто живот беше отнет, пресичайки пешеходната пътека на бул. „Сливница“.

Призоваваме всеки, за когото човешкият живот е ценност и всеки, който е непримирим към грубото нарушаване на правилата, да се присъедини към нас, защото България няма деца за убиване, съобщават организаторите на протеста в памет на Явор и Ани.

„Ние – гражданите от Инициативен комитет „Заедно срещу безумията по пътищата“ ще бъдем пред сградата на Софийския градски съд, ул. „Черковна“ №90 на 19.06.2024 г. в 12:30 ч., за да отправим следните послания:

- Апел за справедлива присъда за причиняване смъртта на Анна-Мария Малчева и Явор Стоянов на 08.05.2023 г. вследствие на извършено пътно-транспортно произшествие на пешеходна пътека на бул. „Сливница“ и ул. „Русе“ в град София;

- За справедливи и ефективни присъди: присъдите са основен фактор за превенция, те са сигнал към цялото общество да се извлече поука от трагедиите така, че да не се повтарят;

- За подкрепа към родителите и близките на Ани и Явор;

- За изразяване на нетърпимост към войната по пътищата, която продължава да отнема много човешки животи и да оставя след себе си много ранени и пострадали“, съобщават още организаторите.