Няма опасност от разпадане на управляващата коалиция. Това заяви пред журналисти в местността Оборище председателят на Народното събрание Никола Минчев. "Не мисля, че в настоящия момент падане на правителството е добър вариант за страната. Аз мисля, че ще се намери такова решение, което да отговаря и на вижданията на БСП, не смятам и се надявам, че например това, което поиска г-н Зеленски, ще бъде акт, който БСП ще разчете като необходимост от излизане от коалицията. Оттам нататък вече ще видим какви точно са необходимостите и какво можем ние да предоставим. Така са формулирани проектите на решение", смята председателят на парламента. Минчев препотвърди позицията на "Продължаваме промяната" да гласува за предоставяне на военно-техническа помощ на Украйна. "Това е тежко политическо решение, което се налага да вземем", заяви той. По думите му самата ситуация в света е тежка и съответно налага вземането на тежки решения. Трябва да изберем между т. нар. неутралитет или да покажем, че ние сме част от демократичния развит проспериращ западен свят.

Според него, поисканото от президента на Украйна Володимир Зеленски - ремонт на техника в "Терем и "Авионамс", е най-подходящата помощ. Минчев заяви още, че има политици, които се заиграват с притесненията на хората, породени от фака, че в близост до страната ни се води война.
"Трябва да е ясно, че предоставянето на военно-техническа помощ не означава въвличане във войната. Ако означаваше, то тази война щеше да се води в момента между много държави, но това не е така - тя се води между две държави", посочи председателят на парламента