"Продължаваме промяната" няма да внася искане за оставката на Вежди Рашидов. Това заяви зам.-председателят на 48-ото НС Никола Минчев.

От 5 комисии, които поиска ПП,

"ДПС се съгласи за спортната комисия и в последствие се отметна". Според Минчев в рамките на председателския съвет се вижда къде се оформя мнозинството. "Той участва в съветите с председателя на ПГ на ПП Андрей Гюров."

По повод подозренията, че

намесата идва от президентската институция, Минчев каза пред bTV: "След отново много трудности стигнахме до разбирателство „Продължаваме промяната“ да вземе спортната комисия. Изведнъж на другия ден ДПС каза, че се отмятат от тази уговорка и няма да ни я дадат. Какво се промени от днес за утре аз не мога да си обясня. Затова се създава усещането, че може да се е стигнало до някакво обаждане от някъде“.Той уточни, че ПП са искали правна, енергийна, регионална, социална и антикорупционна комисии.На въпрос кои са партиите в парламента, работещи срещу ПП, Минчев каза: ГЕРБ и ДПС, бих казал, че разбирателството им с „Възраждане” е на добро ниво.