Над 40 хил. лв. са откраднатите пари от офиса на фирмата. Софийска районна прокуратура наблюдава разследване за извършено престъпление – грабеж по повод престъплението от четвъртък през нощта.

Извършват се към момента

разпити на свидетели и е установено с категоричност, че не се касае за грабеж, а за кражба. От самото местопрестъпление са откраднати пари, които са били в каса, със заплати на хората. Това съобщи заместник-районен прокурор Борислав Георгиев от Софийска районна прокуратура. Прокурор Георгиев заяви, че няма заплашени лица. "Има охранител на местопроизшествието, но той е видял извършителите на престъплението едва след като то е приключило", уточни той и допълни, че СДВР са отишли на място по горещи следи. "Във връзка с установяването на извършителите от СДВР се провеждат мероприятия, изземват се камери за видеонаблюдение, установяват се свидетели", каза Николай Нотов, заместник-началник на отдел "Криминална полиция" към СДВР, и добави, че се работи по всички версии паралелно.

Извършителите са повече от един,

като в момента се установява с подробности. "Охранителят е имал наблюдение на една малка част от пространството. Ние в момента проверяваме дали има и други извършители в района", посочи Нотов. Той уточни, че към настоящия момент се разпитва и охранителят вече втори път, така че тепърва ще се изяснят и неговите версии. Нотов каза, че човекът е под голям стрес и заради това е първоначалната, грешна информация, като подчерта отново, че се касае за взломна кражба, извършена от няколко лица, а не за грабеж. Прокурор Георгиев обяви, че акцията в центъра на София няма общо с кражбата, но за повече въпроси по този случай призова медиите да се обърнат към пресцентъра за повече информация.