По разпореждане на и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов разследването за катастрофата край с. Шереметя, при която загина футболният треньор Ферарио Спасов, е възложено на ловешката прокуратура.

„В случая се касае за досъдебно производство от обществен интерес при ръководството и надзора, на което се оказва засилен обществен натиск, довел до съмнение за предубеденост и заинтересованост при упражняване на функциите по разследването“, се посочва в постановлението на и.ф. главен прокурор.

Шофьорът, който причини катастрофата, в която загина Ферарио Спасов, е пуснат на свобода срещу най-леката мярка – подписка. 

Прокурорът Йордан Кожухаров заяви пред NOVA, че Начо Панталеев не е осъждан, има семейство и малко дете и няма опасност да се укрие. След срещата със Сарафов прокурорът обясни, че според главния прокурор мярката трябвало да бъде "парична гаранция", а не "подписка". Йордан Кожухаров каза, че се е предоверил на разследващите.

Около 17:00 часа вчера Ферарио Спасов пътува по главния път София - Варна. Прибира се към Ловеч след мач от Трета дивизия на неговия отбор - Дунав (Лом). Застига го бърз, спортен автомобил. Блъска го отзад и буквално го изхвърля от пътя. Ударът е фатален и футболният треньор загива на място. Домакините на мача от Локомотив ГО, с които е бил допреди броени минути, са в шок.

„Бях си вкъщи със семейството и като разбрахме – студен душ ме обля и рухнах. С г-н Спасов си говорихме доста дълго преди и след мача. Съкрушен съм. Съболезнования към всички негови близки и приятели”, заяви Лъчезар Русев, треньор на ОФК „Локомотив” (Горна Оряховица)

Инцидентът с Ферарио Спасов напомня на този с журналиста Милен Цветков, който загина преди повече от три години.

„Причинилият катастрофата е застигнал предно движещия се автомобил и се блъска в него. Скоростта е била силна и голяма и колкото по-бързо се движи автомобил – толкова по-големи са последствията”, каза Мария Ботева - главен инспектор в отдел "Пътна полиция" при МВР.

Зад волана на белия автомобил, който изхвърля Ферарио Спасов от пътя, е 24-годишният Начо Пантелеев от Лясковец. В град Лясковец фамилията е известна като Манджите.

В Лясковец и Велико Търново добре познават задържания Начо Пантелеев, но не искат да говорят за него. От публикации в социалните му профили става ясно, че харесва дрифтовете и високите скорости.

Една снимка, за която задържаният младеж сам твърди, че е направил от колата си преди 4 месеца. Отново на главния път София-Варна. На нея се вижда, че километражът е на 268 км/ч. Той е и шофьорът, който преди няколко седмици отнася стълба пред полицията в Лясковец. Тогава пробите за алкохол и наркотици са отрицателни, но полицията намира в него райски газ. След този случай Пантелеев си купува нов автомобил, с който е в момента на катастрофата с Ферарио Спасов. Снощи той беше задържан за 24 часа, но днес е пуснат срещу подписка. 

Днес на шофьора е повдигнато обвинение. То е за причиняване на смърт по непредпазливост, като се посочва, че мъжът е изгубил контрол над автомобила си при мокра настилка.