Тийнейджър е починал дни след като е бил жестоко пребит от огромна банда хулигани в близост до гимназия в Лас Вегас, съобщава DailyMail.

Нападението е станало на 1 ноември до гимназия "Ранчо". 17-годишният Джонатан Люис е бил нападнат от около петнадесет други младежи.

Според страницата GoFundMe, създадена от семейството му, се твърди, че той е станал мишена на агресивните хулигани, след като се е застъпил за свой по-малък приятел, който е бил ограбен от тях. Полицаите го откриват около 14,00 на обяд същия ден, целият в кръв

Тийнейджърът бил поставен на животоподдържащи системи в Университетския медицински център, където починал във вторник, след като лекарите направили няколко опита да спасят живота му.

Бащата на момчето, който също се казва Джонатан Люис, твърди, че синът му се е сблъскал с групата, след като те са взели нещо от неговия приятел и са го хвърлили в контейнер за боклук.

Смразяващо видео, публикувано в социалните мрежи, показва как група младежи стоят над тялото на Джонатан и го ритат, докато той лежи свит на тротоара. Поне двама тийнейджъри стоят наблизо и снимат нападението с мобилните си телефони.

По време на смъртта си Люис е живял с майка си в Лас Вегас, но е планирал да се премести в Остин, Тексас, за да бъде с баща си.

"Насилието поражда още повече насилие и тези деца дори не знаят какво правят през половината от времето", каза Люис-старши.

Той описва сина си като "смел" и че желае да дари органите му, за да спаси други хора.

В разговор с местна новинарска емисия Люис заяви, че се надява смъртта на сина му да предизвика дискусия за епидемията от насилие сред младите хора в Лас Вегас.

Не са извършени арести, но Люис твърди, че следовател е уверил семейството, че властите планират да обвинят в убийство няколко ученици, участвали в боя.

Съкрушеният баща добавя: "Мисля, че цялото човечество не е в състояние да осъзнае, че трябва да учим младежите си как да съжителстват".

Люис създава страница в GoFundMe, озаглавена "Сърцето на шампиона - нашият син", на която публикува снимка как държи ръката на сина си в болницата в деня на смъртта му.

"Той винаги ще бъде толкова обичан, че като негов баща аз завинаги ще го държа в сърцето си, ще светя още по-ярко, ще обичам още повече и ще работя през целия си живот, за да донеса мир на този свят" написа Люис.