Мъж от Флорида, който искал да стане полицай, попадна в затвора, след като по време на интервю за назначаването му като униформен, той си признал, че е правил секс с 9-годишно момиче – негова роднина. 

26-годишният Стивън Роланд Бодли сам се подложил на ударите на закона по време на интервюто с полицейското управление на Апопка през 2021 г., в което признал за поведение, довело до присъда за тежко престъпление на съдебен процес в окръг Ориндж, Флорида, миналата седмица.

Бодли е осъден за извършване на сексуален тормоз над дете под 12-годишна възраст, когато обвиняемият все още не е бил навършил 18 години.

Младият мъж е признат за виновен до голяма степен поради признанията, които е направил преди това по време на процеса на кандидатстване в полицейското управление - въпреки че по време на съдебния процес той отрича да е извършил насилието.

Прокурорите обясниха на съдебните заседатели: На 16 юни 2021 г. Бодли провеждал интервю за работа в полицейското управление на Апопка за позиция, за която кандидатствал като полицай. Сертифицираният експерт по анализ на гласовия стрес извършил изследване на Бодли. 

По време на изследването експертът помолил Бодли да разшири отговорите, които е дал във въпросника преди теста.

„В него Бодли описва сексуално насилие над дете преди няколко години. Той призна същото, когато експертът го помоли да даде допълнителни обяснения“, става ясно от думите на прокурора.

Според обвинителите Бодли е признал, че е злоупотребил с малолетната жертва „в три отделни случая“.

Според писмената декларация, подкрепяща ареста на Бодли, насилието е извършено в периода 2012-2016 г., когато обвиняемият е бил на 12-13 години.

Във въпросника, който Бодли попълнил по време на процеса на кандидатстване, той отговорил, че е така, когато го попитали дали някога е „насилвал сексуално някого“. 

Той също така написал, че нападенията са се случили в дома му в Апопка.

Според клетвената декларация той е написал, че когато е бил на 12-13 години, е „играл сексуални игри с момичето и тя не е разбирала напълно какво се случва“.

Експертът по анализ на „гласовия стрес“ помолил Бодли да доразвие твърденията, които е направил във въпросника.

След това той описал смущаващите „малки сексуални игри“, които играел с по-млада жена, член на семейството му.

„Тя не знаеше напълно какво се случва, а аз гледах много порно, така че имах нещо като малка зависимост, когато бях по-млад“, казва той.

Майката на жертвата, с която полицията се свързала, заявила, че познава Бодли още от бебе и никога не го е подозирала, че е извършил такива ужасни деяния.

Тя заяви, че обвиняемият Бодли проявява личен интерес към дъщеря ѝ, но смята, че това са нормални семейни отношения - се казва в съдебните документи.

Жертвата на насилието първоначално заявила, че не е в състояние да си спомни нищо, но в крайна сметка си спомнила за нападенията, както ги описва Бодли, в неговата спалня, когато била на около 10 години.

В крайна сметка полицейските служители стигат до заключението, че въз основа на „разкритията, направени от жертвата, обвиняемият Бодли е бил в тийнейджърска възраст, когато е започнал да насилва сексуално детето. Това поведение е продължило през тийнейджърските му години и в зряла възраст.

Бодли трябва да се върне в съда за да чуе присъдата си на 24 юни.