Групата, с която поп фолк иконата Камелия ходи на участия от няколко година "Виво Монтана" спечели последния, пети, сезон на шоуто "България търси талант".

След много драма и истински зрелищен сблъсък музикантите от бенда „Виво Монтана" получиха симпатиите на зрителите, които им отредиха първото място. Те печелят не само родната любов, но и 50 000 лева.

Истинска зрелищна битка се разигра на сцената на култовото шоу. Финалистите се бореха със зъби и нокти за победата в хитовото риалити. Песни, танци и различни акробатични номера и гимнастически изпълнения можеха да наблюдават зрителите на bTV в надпреварата за най-големия роден талант тази година.

До финалната права стигнаха вокална група "Бижу", човека-оркестър - Искрен Тончев - Искрата, децата от акробатичен клуб "Стефан Данчев", вдъхновяващият пример Асен Рашков, контра-тенора - Димитър Аранаудов и танцовият състав "ПловдивЪ", дуото с ангелския глас Пресияна и Мирела, Данчо Кузманов - избран от Ицо Хазарта със златен бутон, фолклорната формация "Захир", 6-годишната гимнастичка Дара Стоянова, прекрасната Жаклин Таракчи, невероятните музиканти от оркестър „Виво Монтана", зашеметяващо талантливият Християн Ненов и невероятните млади певци от "Нова музика".

Журито похвали всеки от претендентите за първото място. Разбира се, имаше дребни забележки към някои от участниците, но все пак всички се представиха на ниво и направиха битката за победата епична. Генералното решение бе на зрителите, които прецениха, че най-голям талант притежават музикантите от оркестър „Виво Монтана".

Те са и момчетата, които забиват заедно с попфолк звездата Камелия при повечето й живи участия в България и по света. На 26 януари те отбелязаха точно пет години съвместни сценични изяви.

Изпълнителката отдавна се слави с истинските си и неподправени живи изяви. „Стигнала съм до извода, че за да се получи нещо, трябва от теб да дойде, няма как да чакаш отвън да се случи. За да се получи добър купон, ти трябва да го направиш, трябва в тебе да е купон! Не може ти да си сърдит и да очакваш хората да са весели, не става" - сподели Камелия.

Иначе музикантите от „Виво Монтана" са математици, но свирят типична балканска музика. Почитатели са на Горан Брегович. И макар да са неизменна част от увеселенията в българския Северозапад, все по-често им се налага да го напускат, защото трябва да откликват на покани и от други места. Пътуват из цяла България, бяха и във Франция. Там имаха няколко незабравими концерти в Екс-ан-Прованс, Марсилия и Кан. Оркестърът гостува по покана на асоциация „Provence Bulgarie" и консула Жан-Мари Мартен.