Масов бой в центъра на Габрово възмути местните в деня на изборите. Мелето, при което хвърчат столове по пешеходната зона на града, е документирано на видеоклип. Етническо напрежение ли е причината за боя и защо се стигна до тази брутална картина?

„Аз съм човекът, който мята столовете и проблемът е напълно личностен. Няма никаква етническа омраза или насаждения. Полицията дойде още на същия ден и проблемът беше решен. Вечерта дори си стигнахме ръцете с групата от мъже и жени. Беше вид самоотбрана. Не е заради нищо сериозно, познавам се с тях, откакто съм роден. Няма пострадали, живи и здрави сме и аз, и те”, коментира Стефан Аврамов.

От задържаните са снети обяснения. Съставени са необходимите протоколи за полицейско предупреждение по ЗМВР и актове за установяване на административни нарушения на лицата. Според Аврамов още същата вечер са били сведенията са били свалени. Засегната страна е оттеглила жалбите срещу Аврамов. Той съжалява за случилото се в центъра на града.

„Видеото беше разпространено в групи в социалните мрежи. Коментарите са вследствие на липса на информация. Говори се за купуване на гласове, етническа омраза, но няма нищо такова”, заяви Владо Стефанов, който е публикувал видеоклипът.