"Жилищните кредити ще поскъпват плавно. Това е нещо нормално. Депозитите ще започнат да бъдат доходоносни. Може да очакваме е едноцифрена инфлация, но за по-дълго време." Това заяви финансистът Левон Хампарцумян в "Денят започва с Георги Любенов" по БНТ.

Той добави, че бързият кредит е най-удобният но и най-скъпият вид кредит. Когато някой реши да живее на бързи кредити, започва да става проблем.

"Банките са финансовата инфраструктура на обществото. В момента имаме достъп до парите си 24/7. Това не става просто така. Има много системи, които трябва да работят постоянно. Тези неща искат разходи. Това, което държи цените нормални е да има конкуренция. Между банките има конкуренция, но има разходи, които трябва да направят и ги карат да вдигат цените."

Инфлацията означава, че има повече пари отколкото стоки и услуги. Трябва да има конкуренция и някои, който да следи за качеството, за да има действащ пазар. Ако се съберат сто производителя, ще могат да предлагат качествени неща на по-високи цени."