Бившият началник на кабинета на премиера Кирил Петков Лена Бориславова завежда гражданско дело за клевета и уронване на името срещу сценаристите на Слави Трифонов.

Това стана ясно от нейна публикация във “Фейсбук”. Бориславове не пояснява за какво е делото, но обяснява, че исковата молба ще бъде депозирана в Софийския градски съд.

Според “Сега” това означава, че размерът на иска е за над 25 хил. лв.

Бориславова се зарича да заведе и други граждански дела. "След сценаристите следват още няколко срещу мними обществени говорители и жълти медийни бухалки", пише тя.

Поводът за делото вероятно е "Песен за Лена", която беше пусната в социалните мрежи и партийната тв "7/8" преди месец.

"Това е човек, който е в свободно падане. Той се провали като шоумен, като политик, свали си собственото правителство, гласувайки с ДПС и ГЕРБ", коментира неотдавна песента съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков.

"Да замахваш към жена – тя е много силна, няма да ѝ повлияе. Здравите сили в обществото са там. Обществото удари шумен шамар обратно към Слави и му каза – ти ставаш една празна опаковка, която ще отиде в кошчето на историята", допълни Кирил Петков тогава и допълни, че партията се е обединила зад Лена Бориславова.

Бориславова отказа да участва на изборите през миналия октомври, но сега е кандидат-депутат от ПП-ДБ - втора в софийската листа за 24 МИР, след съпредседателя на ДБ Христо Иванов, припомня БНР.

Бориславова не е първият представител на ПП, който води дела срещу хора от ИТН. Първи беше един от лидерите на формацията - Асен Василев, който съди Тошко Йорданов.