Неголяма група слонове повреди автомобил, след като той удари малкото им на магистрала в Малайзия, съобщи "Си Ен Ен". 

48-годишният шофьор карал своята бяла Perodua Axia, в която били съпругата му и 23-годишният им син, когато ударил малкото, съобщи полицията в Герик, на Малайския полуостров. Инцидентът станал окол 7.35 сутринта. Времето било дъждовно и мъгливо и колата се опитвала да вземе ляв завой на магистралата, когато се натъкнала на малкото.

"Колата се блъснала в слончето, което вървяло по пътя, заедно със стадото", каза Зулкифли Махмуд, главен надзирател в областната полиция на Герик. 

При удара животинчето е паднало на земята, допълни той.

"Виждайки това, другите (пет) слона се втурнаха към колата и започнаха да я тъпчат."

Когато малкото се съвзело след удара, слоновете си тръгнали с него. Полицията в Герик не уточни дали хората са останали вътре в колата след атаката на слоновете, но каза, че няма ранени. Не ясна и по-нататъшната съдба на удареното малко слонче. Колата и претърпяла сериозни деформации по предницата и вратите, които са вдлъбнати навътре. Всички прозорци са изпочупени.

В резултат на бързото развитие на магистралите в Малайзия, дивите слонове из целия полуостров са загубили много горски обиталища. Това принуждава много от тях да се осмеляват да излязат по пътищата, докато търсят храна, казват природозащитниците.

През 2020 година слон сгази кола на същата магистрала, където е станал описаният инцидент. Природозащитниците смятат, че животното е изпаднало в паника заради употребата на клаксоните от шофьорите.