Любен не е бил чак толкова хора, 7 случая са, а само един от тях е бил реално пребит.

Това обяви кметът на петричкото село Яворница, който отправи призив към родителите на бившия борец Любен Илиев, за който се твърди, че тормози местни жители. Стефан Вангелов призова роднините му да обърнат внимание и да вземат мерки за агресията му. 

Десетки жители на населеното място споделиха, че не смеят да излизат по улиците от страх да не срещнат въпросния мъж. Илиев е лежал 6 меца в психиатрия.

„Чух, че хората тук ме обвиняват и мен. При всеки случай подавам сигнал на дежурния екип на полицията. Униформените винаги се отзовават.

До момента имаме 7 случая на агресия.

Любен не е добре психически. Нека жителите на селото да не го провокират и да се отнасят добре с него. Подозираме, че не приема лекарствата си. Баща му редовно е пиян и явно не се интересува. Може би от там тръгва всичко. При постоянно пиян баща - кой може да живее при тези услвия. Съпругата му го напусна.

Един кмет на село не е по силите му да се справи с такъв тип проблеми. Трябва да има промяна с такива лица от страна на държавата, да има законодателни проблеми. Такива проблеми има в много населени места”, обясни в ефира на NOVA Вангелов. "Когато се състезаваше на държавни и международни състезания всички се радвахме за него. Жалко, че в момента не е така", допълни той.