България е съюзник на САЩ в НАТО, разположена по бреговете на Черно море, в регион, който сега е на първо място в усилията за възпиране на по-нататъшна руска агресия и смекчаване на китайското влияние в Югоизточна Европа, пише Daily Signal, издание на The Heritage Foundation, американски консервативен мозъчен тръст създаден през 1973 г., базиран във Вашингтон, окръг Колумбия, с водеща роля в консервативното движение по време на президентството на Роналд Рейгън. Укрепването на дългогодишните двустранни отношения между САЩ и България предоставя на София стабилен алтернативен партньор на Запад, който да подкрепи тази страна срещу вечно надвиснали заплахи. Инвазията на Русия в Украйна не само подчерта предизвикателствата пред сигурността на региона, но също така разкри дълбоки разломи в самата България, демонстрирани от неотдавнашните проукраински и проруски протести в цялата страна.

Политически, България е изправена пред продължаваща нестабилност,

след вот на недоверие, проведен през юни

България, страдаща от високи енергийни разходи и висока инфлация, е "точка нула" за обширна руска дезинформационна кампания,

България все още беше проблем и неочакван удар за страната, която внася 73% от своя природен газ от Русия.

Тази позиция обаче може да се промени в зависимост от състава на следващото правителство, така че САЩ трябва да останат ангажирани.

Спорът между България и Северна Македония не само съдържа ехо от теми, зловещо подобни на тези, използвани от Кремъл