Баща гледа на живо във Facebook как дъщеря му се дави в Онтарио. 23-годишната Хелън Уенди Набуто от Кения работела в град Колингуд. Тя почивала и решила да отиде на басейн. Направила включване „на живо“ за последователите си и започнала да плува, като дори отговаряла на коментарите им, докато телефона бил на ръба на басейна. Баща й Набути Джон Кийонди също решил да гледа как детето му се забавлява.

На видеото се вижда как Хелън се смее във водата и постепенно отива към по-дълбоката част на басейна. В началото по нищо не личи, че тя не може да плува, след няколко подскока обаче, тя вече не може да изплува.

След минута тялото й изчезва. То е намерено часове по-късно.

„Гледах това видео и плачех. Станах свидетел на това как умира детето ми“, разказва 56-годишният Кийонди пред CNN. „Два дни по-рано се чухме по телефона. Тя ми каза, че е добре и аз много се зарадвах. Обеща ми да ми се обади. Видях в телефона, че се включва „на живо“ и реших да гледам. Това ще ми остане за цял живот“, казва през сълзи Кийонди.

Хелън учела медицина в Торонто, в същото време и работила.

Тя издържала цялото си семейство. Имала петима братя и сестри. „Тя помагаше на всички ни. Изпращаше ни пари, за да плащаме таксите за училище на по-малките й братя и сестри. За нея беше най-важно те да се образоват. Сега не знам какво ще правим“, продължава почернения баща. Според традициите, тя трябва да бъде погребана в Кения.

Семейството обаче няма пари, за да докара тялото й.

Ще са им необходими поне 50 000 долара. Те вече са открили и кампания в GoFundMe. „Искаме да я положим там, където се е родила. Друго не искаме“, казва още Набути.