Равил Маганов, председател на борда на директорите на "Лукойл", е открит мъртъв на територията на Централната клинична болница на президентската администрация. Разследващите органи работят на място, за да установят причините за смъртта му.

По информация

той е паднал от прозореца на Централната клинична болница в западната част на Москва и е загинал на място. Това съобщиха за ТАСС правоохранителните органи."Инцидентът е станал около 07:00 ч. московско време в Централната клинична болница на улица "Маршал Тимошенко". Мъжът е паднал от прозореца на шестия етаж и е починал в резултат на нараняванията си. Причините и обстоятелствата за случилото се са в процес на установяване.Според съобщения в медиите, Равил Маганов, председател на съвета на директорите на петролната компания "Лукойл", е бил на лечение във въпросната болница.

Загадъчна ли е смъртта му?

"Коммерсант", на свой ред, твърди, че Маганов е бил диагностициран с "тежко сърдечно-съдово заболяване", като лансира версията за възможно самоубийство.Това е поредният случай на необяснима внезапна смърт на руски енергийни мениджъри в последните няколко месеца след началото на войната в Украйна.През април в Москва бяха намерени мъртви бившият вицепрезидент на "Газпромбанк" Владислав Аваев, заедно с жена му и дъщеря му. Малко по-късно беше убит и бившият директор на "Новатек" Сергей Протосеня, съпругата му и едно от децата им. Друг бивш мениджър на "Лукойл" Александър Суботин беше открит мъртъв в Москва през май.