Нов закон се прокарва в Хаджидимово. Той ще има за цел да въведе дисциплина сред населението. Кметът на града е наредил псуването на улицата вече да бъде забранено. Нарушителите ще бъдат глобявани, ако бъдат чути да се отпускат словесно по нечий адрес.

В зависимост от дължината на псувнята

В Хаджидимово за новия закон срещу псувните вече бавно се разчува. „Нещо чух по интернет страниците. Проверихме, прочетохме - има нещо такова, но колко е вярно - не се знае. Тук се псува на всеки втори крак, като хванеш от кмета, стигнеш до козаря. Кметът псува най-много от всички, а е вкарал закона”, каза местен жител.Хората не са на ясно обаче дали е нарушение, ако се псува от частен двор, но се чува надалеч.

В града много от хората

 са пословични с езика си. Обикновено това са мъже на средна възраст, които псуват на шега, често с псувни се и поздравяват.„Сигурно ни е такава управата, че ги псуват много и те вече в момента са се сепнали и дайте да спрем със закон да ни псуват. Ако някой човек е прекалил с алкохола, може да си псува колко си иска. Нормални хора не съм виждал да псуват, но явно когато се опре до администрация, сигурно доста псувни събират в тая държава и затова в момента изглежда почнаха за тези псувни да се хващат, и тези политици и администратори почнаха да се смущават че псуват по техен адрес”, казва местен.Мъжете в Хаджидимово твърдо отричат варианта да псуват шепнешком, защото тогава ефект няма – нито на псуващия му олеква, нито псуваният се засяга.