Трима измамници са подлъгали възрастен мъж в Пловдив да си купи "луксозна" стока за бита на стойност 3000 лв., съобщават от Областната дирекция на МВР в града. 

Според първоначалната информация вчера преди обяд потърпевшият бил заговорен на улицата от трима мъже, пкоито се редставили за търговци на качествени луксозни стоки за бита.

Без да се двоуми пенсионерът поканил непознатите в дома си, а те успели да го заблудят, че предлаганите съдове за готвене и прибори за хранене са със златно покритие. Убеден, че прави изгодна сделка, домакинът платил 3000 лева за два комплекта тенджери, куфарче с вилици и ножове и спален комплект.

По-късно, разбирайки за покупката на стоките с неясен произход и многократно по-ниската им цена на пазара, роднини на възрастния човек потърсили помощ в районното управление.

От местната полиция предупреждават гражданите да проявяват повече бдителност, за да не станат жертви на подобни злонамерени действия от страна на извършителите. Под никакъв предлог да не допускат в жилищата си непознати и случайно заговорили ги на улицата хора, както и да не дават пари без съответната гаранция за плащането.

Полицията отправя и призив към близките на възрастни и самотно живеещи хора да разговарят постоянно с тях на тази тема и без никакво колебание да сигнализират в полицията при съмнение, че са станали жертва на измама.