Десислава Иванчева и Биляна Петрова търсят работа в Сливен, за да намалят ефективното изпълнение на присъдите си. Това става ясно от профила на Десислава Иванчева във Facebook. Там близки на бившата кметица на „Младост" пишат, че двете нямат претенции към работата. Единственото условие, което поставили от затвора, е двете жени да бъдат връщани от работодателите си зад решетките. Междувременно вицепрезидентът Илияна Йотова обясни, че другата седмица ще се събере комисията по помилванията към президентската институция по случая „Десислава Иванчева”.

През следващата седмица се надявам да получим всички документи по делото на Иванчева, да заработи Комисията по помилване, след което да започне дискусия по нейния случай,

Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова.

В комисията работят доказали се юристи, които ще разгледат случая обстойно, също както и всички останали случаи, уточни още Йотова пред БГНЕС. Адвокатът на Десислава Иванчева – Николай Хаджигенов, поиска нейното помилване от президента Румен Радев. На 11 ноември десетки граждани се събраха на протест пред Съдебната палата в столицата в подкрепа на бившия кмет на столичния район „Младост“ Десислава Иванчева и заместник-кмета Биляна Петрова. Десислава Иванчева, Биляна Петрова, както и Петко Дюлгеров са осъдени за корупция, съответно на 6, на 5 и на 4 години, и са приведени за изтърпяване на наказанието от служители на Главна дирекция „Охрана“ при Министерство на правосъдието.