Първи коментар на Христо Петров, познат като Ицо Хазарта, след изборите 2 в 1. В него той коментира както собственото си представяне, така и това на ПП-ДБ

„Знам какво се изсипа върху нас, знам и защо. При всичките несъвършенства на този отбор той продължава да бъде онова, което смятам, че е нужно на България и на българската политика. Всичко, което се случи на тези избори е закономерно, то е част от пътя. Урокът ще бъде чут и разбран“, написа той в социалните мрежи относно представянето на ПП-ДБ.

Петров отдава високия си резултат и преференции на изборите в неделя на това, че той „слуша хората“.

„Обикалям както София, така и цяла България и си говоря с хората, но повече ги слушам. Това е основната причина за моя резултат в неделя. Звучи толкова просто, а е така непостижимо за мнозинството от българските политици“, казва той.

Петров допълва, че когато хората на улицата видят, че се стараеш и успяваш да свършиш нещо макар и малко в тяхна полза, тогава започват да ти вярват.

„Не обидих и не нападнах никого в тази кампания. Стараех се да показвам малкото, което съм свършил, както и да обясня на нормален език целите, които съм си поставил. Идеята ми за клипчетата с комичните образи бе добра, защото с тях покрай смешното успях да обясня доста истини, грижливо крити или изопачавани от повечето от така наречените български медии“, допълва още той.

Накрая той благодари на всички избиратели, които са посочили него за представител в Европейския парламент.