"Малкият дявол! Всеки на наше място, както и нашето семейство първо ще си помисли какво е можело да се случи. И двете пострадали деца са от нашето семейство. Казаха се няколко неверни неща в медиите. Първо, че това е било вип парти с депутати и политици. Не е имало общински съветници, не е имало и един депутат"

Това каза пред БиТиВи политикът Явор Божанков по повод инцидента, при който синът му неволно простреля с пистолет 12-годишната си леля на тържество за рожден ден в Арбанаси.

Неговото дете и детето на рожденичката били съученици още от първи клас.

Той отрече да е имало едва ли не специално отношение на разследващите към случилото се. "Знам от съпругата ми, че всички са разпитани, взети са натривки, на събитието не са присъствали депутати и общински съветници", каза Божанков.

"Вкъщи ми разказаха, че инцидентът е станал за секунди. Очевидно оръжието не е съхранявано правилно, иначе нямаше да има задържан", отговори той на въпрос как пистолетът попада в детската игра.

"Благодаря на служителите на МВР, на място явно е имало и детски психолог. Синът ми преживя драматично случилото се, всички бяхме в шок", каза още Божанков.

Днес той и близките му отиват в болницата, за да видят как се възстановява пострадалото дете.