„Най-ценното, което имаме и което никога не можем да притежаваме, е времето. В последния ми ден като кмет ви благодаря именно за времето. 14 години са много доверие, подкрепа и емоции. Това бяха 14 години, в които създавахме времето заедно“.

Това написа във Facebook Йорданка Фандъкова, след като предаде поста на новия кмет на София Васил Терзиев.

„Струваше си всяко усилие, защото с всяка изпълнена задача, а и с всяко разочарование, времето ни дава нов шанс да надграждаме и да започнем нещо ново. Винаги съм вярвала, че промяната се постига с последователна и упорита работа и те са по-силни от гръмогласния популизъм и агресията“, написа още Фандъкова.

„С времето разбираш, че нищо не се случва от само себе си. Че за да променяш, трябва сам да създаваш условията за промяна. От кризите не се излиза с крясъци, а с характер. Несполуките не се преодоляват с отричане, а с повече отдаденост и работа“, продължава тя.

„Предателствата в трудните моменти са неизбежни и са големият урок за научаване. Приятелствата, които създаваме, когато всичко  изглежда невъзможно, са най-безценният подарък, който ще получим. Затова благодаря, че през тези 14 години имах честта да създаваме, да мечтаем и да променяме София заедно“, каза Йорданка Фандъкова.

„Промяната на София беше и е моята кауза и знам, че поставихме здрави основи, на които да се надгражда с мъдрост и с любов. София е град на достойни и свободни хора. И вие сте истинският мотив за всяко дръзко решение, за всяка неотстъпчивост, за всяка спечелена битка. Защото градът е градежът на неговите хора – на духа, на критичността им, на непреодолимата им сила. В това вярвам и затова работих със сърце. Затова Ви благодаря за времето - това беше спечелено време“, завършва Фандъкова.

Тя публикува и песента на „Металика“ Nothing Else Matters, пишейки:

„вярвайки в това кои сме… доверие търсех и го намирах във вас, с отворен ум за различните гледни точки и нищо друго няма значение“.