Палестинското движение "Хамас" заяви, че президентът на САЩ Джо Байдън носи отговорност за продължаващата израелска операция в болницата "Аш Шифа" в Газа, предаде БТА, цитирайки Франс прес.

"Държим окупацията (наименованието, което "Хамас" използва за Израел) и президента Байдън изцяло отговорни за нападението на израелската армия срещу медицинския комплекс "Аш Шифа", се казва в изявление на "Хамас", публикувано на арабски език.

"Предупреждаваме, че в болницата може да се стигне до масово убийство", заяви още министерството на "Хамас". Движението управлява ивицата Газа.

Директорът на здравните служби в ивицата Газа Мунир Абу Ал Риш заяви пред телевизия "Ал Джазира", че се намира в болница "Аш Шифа", където според него пациентите са в състояние на паника, и че чува звуци от експлозия.

Няколко хиляди души - пациенти, персонал и цивилни, разселени от войната, която продължава от 7 октомври, са се струпали на територията на болница "Ал Шифа", която е обградена "от всички страни" от израелската армия, според "Хамас". Движението съобщава за "интензивен обстрел".