На 31 декември репортерите на BiT ще направят обзор на темите, които белязаха отминаващата година

Специална коледна програма с много концерти, смях и забава е подготвил за своите зрители първият телевизионен канал за българите в Северна Америка.

На Бъдни вечер (в 8/7с РМ) BiT ще представи концерта от десетия юбилей на ансамбъл „Хоро" в Чикаго. Камерите на телевизията влизат зад кулисите и освен танцовите изпълнения ще покажат и какво се случва не само на сцената. Интервюта, скрити моменти и споделени преживявания на трите поколения танцьори ще стоплят сърцата на зрителите. В концерта ще видите танци от всички етнографски области на Родината - Шопска, Северняшка, Пиринска, Родопска, Тракийска и Добруджанска.

Специални коледни пожелания за зрителите на BiT са записали вицепрезидентът на България Маргарита Попова, музикантите от Б.Т.Р., певиците Камелия, Нели Петкова и легендата на българския поп Георги Христов. Именно негов концерт от зала 1 на НДК ще покаже и BiT в сряда. Микс от вечните хитове на изпълнителя ще зарадва българите в Северна Америка. Преди това обаче зрителите ще могат да видят и спектакъла на „Комиците" от гостуването им в Чикаго. Любо Нейков, Руслан Мъйнов, Христо Гърбов, Ненчо Илчев и компания са подготвили много скечове, песни и изненади за всички зрители.

Репортерите на BiT Новините ще почиват на Бъдни вечер, Коледа и в първия ден на новата година. На 31 декември те ще направят обзор на най-интересните и най-важните събития от изминалата година. Още народна музика, спектакъл на ансамбъл „Българе" и изненади подготвят от екипа на първия BG канал тук за зрителите в новогодишната нощ и на 1 януари 2014 г. Подробностите обаче ще станат ясни в следващите дни. Всички предавания може да гледате на живо или на запис на сайта на телевизията www.BiTelevision.com.