Турция ще се обърне към съответните институции по въпроса за „геноцида в ивицата Газа" и няма да остави този процес недовършен. Това заяви турският президент Реджеп Тайип Ердоган снощи на общото събрание на Националния студентски съюз на Турция, цитиран от Анадолската агенция, предава БТА.

„Заедно с над 2 хиляди адвокати ние ще се обърнем към съответните инстанции с жалба за геноцид. Ще следим процеса, няма да го оставим наполовина. Цената ще бъде платена", обеща турският лидер.

Той се спря и на посещението си в Германия тази седмица и каза: „Целият западен свят е една обща кръстоносна империалистическа структура. За съжаление видях това по време на посещението си (в Германия) вчера. Видях това и в президента (на Германия Франк-Валтер Щайнмайер)", отбеляза Ердоган.

Той призова Берлин да окаже съдействие по въпроса за „освобождението на палестинските пленници" в Израел. Според Ердоган Израел държи над 10 хиляди заложници. „Германийо, направи стъпка за освобождаването им, а ние ще положим усилия за тези, които се намират в ръцете на „Хамас", каза Ердоган.