снимки Facebook

В семейството на Христо Стоичков е пускат слухът, че Иво Аръков се възползва от популярността им, след като миналия август актьорът и Михаела - голямата дъщеря на футболиста, започнаха романтична връзка. Тези интриги продължават 6 месеца. Дотегна им. Затова миналата сряда двамата млади обявиха във Facebook решението си да се разделят. Направиха го по едно и също време и с еднакви думи. ,,Сблъсък на две силни личности, чиито призвания са в различни области и именно тук пътищата ни се разминават", е причината, която изтъкват те.

Раздялата, разгласена от личните им профили в социалната мрежа, изненада всичките им приятели и колеги без изключение. Защото са наясно колко силни са чувствата им един към друг. Казват, че изглеждат така, сякаш са открили истинската любов заедно.

Приказката обаче свършва малко преди 1-вата година. Казват, че на първата, третата и седмата година от връзката може да се появят сериозни препятствия пред двойката.

Факт е, че от миналата седмица двамата не живеят заедно, защото Михаела Стоичкова не получава одобрение от семейството си. А тя е човек, който има силна връзка с родителите си. Сега и за Стоичкова, и за Аръков периодът е изключително труден. Затова сядат като големи и зрели хора и решават, че е най-добре за всички да сложат край на връзката си. Поне докато ситуацията, в която са поставени, не се промени.
,,Нямам нужда да си правя реклама и това със сигурност не е причината. Меркантилно е, а аз не съм такъв човек. Истината е, че сме в сложен момент. Случиха се много неща. Много хора гледаха по особен начин на нашата връзка и не ни вярваха. После се появиха и лъжите. Бяхме поставени непрекъснато под прицел. Някой е пуснал слух в семейството й, че аз имам някаква полза от това, че сме гаджета. Понякога трябват жертви. Затова се разделихме - да спрат да говорят. Защото свят, изпълнен с мишки, не е моят свят. Това е под достойнството ми. Накърнява самочувствието и гордостта ми. Затова няма как да продължим засега. Вероятно с течение на времето ще разберем какво точно се случва. Но искрено се надявам това да отмине", казва Иво Аръков за сложните си отношения с Михаела Стоичкова.

И двамата са достатъчно популярни. Въпреки това с изненада установяват, че напоследък са станали център на вниманието - не само че булевардните медии пишат за тях, но хората непрестанно ги обсъждат. ,,И всички тези лъжи, които петнят името ми, са достигнали до семейството, което дълбоко уважавам. В същото време никой не ме е питал дали е вярно ", казва той. Вероятно има и други причини, но все пак двамата решават, че трябва да се разделят. Обаче не спират да се виждат и чуват по телефона. И така са сигурни, че постъпват правилно.

Мариана и Христина Стоичкови - майката и по-малката сестра на Михаела, са в София от 3 седмици. По принцип живеят в Америка, но често се връщат и прекарват ваканциите си в България. Последната среща на Аръков с тях е в деня, в който се разделя с Михаела. ,,Казахме си неща, които не мога да преглътна. И те си оказаха своето влияние", разказва актьорът. С Христина Стоичкова се разбира добре. Тя от малка живее извън България и е в такава позиция, че не може да повярва как някои хора у нас са способни да говорят лъжи за други.

Отношенията на актьора с Христо Стоичков също са нормални. Последния път, когато се чуват по телефона, всичко изглежда окей. Сега футболистът е в Бразилия, тъй като подписа договор с мексиканската телевизия ,,Унивисион" да коментира мачовете от Световното първенство по футбол. Така той остава извън слуховете, които разделят дъщеря му с Аръков. ,,Двамата се харесват и намират общи теми за разговор", каза преди време Михаела Стоичкова за отношенията на баща си и актьора.

Между другото Аръков има собствено заведение в един от столичните молове. И отскоро в менюто има бурито - това е традиционно мексиканско ястие, което прилича на дюнер и носи името на футболиста - Христо Стоичков. Идеята е абсолютно негова и дори легендата сам е предложил да стане лице на тази кампания.

Засега Аръков се занимава главно със заведението си, след като на 2 юни окончателно свърши и сериалът ,,Фамилията" по bTV. Там той изпъкна с прекрасната си актьорска игра. В началото на годината напусна и 3 постановки. Две от тях са в Малък градски театър ,,Зад канала" - ,,Лодка в гората" и ,,Когато дъждът спря да вали". През януари той игра за последен път и в спектакъла на Народния театър ,,Козата, или коя е Силвия?". ,,Причините, поради които се отказах, са две - икономически, защото трудът е много лошо платен, и нерентабилност на времето, т.е. отнемаха ми голяма част от него и не можех да върша другите си задачи", разказва той. Другият мотив е, защото по това време двамата имаха план да живеят в Америка - дори пътуваха няколко пъти до Маями, където посрещнаха и Нова година. В САЩ Аръков получава веднага предложение да участва в сапунена опера.

Има и друга оферта - да снима пълнометражен филм в Америка, но засега само преговаря. В същото време Михаела Стоичкова разработва собствената си модна линия.

Двамата обявиха връзката си миналата година чрез игра във Facebook - първо Аръков показа селфи как е допрял до устните си женска ръка. Но лицето на момичето е извън кадър. Така в началото на септември тръгват догадки в кого е влюбен младият актьор. И чак през ноември той разкри, че това е Михаела Стоичкова. Двамата се срещат за първи път през август, докато тя е на ваканция с родителите си в Свети Влас.

И моделът Гери Дончева, която стана известна като Жулиета от рекламата със сиренцето, урежда първата им среща. По това време двете стават много близки - ходят заедно на плаж, по дискотеки. Един ден моделът тръгва за Варна, защото е поканена за жури на конкурса ,,Мис Варна". Стоичкова остава в Свети Влас. Но през цялото време си пращат есемеси. ,,Седнала съм до Иво Аръков", е едно от съобщенията, които получава в телефона си Стоичкова. Тя отговаря: ,,Окей. Поздрави и целувки." В същото време търси името му в интернет търсачката гугъл, защото звучи познато, но не може да се сети как изглежда и с какво се занимава. И се изненадва приятно. На следващия ден се срещат на живо и започва романтичната им връзка. ,,Надявам се един ден отново да сме заедно", казва Аръков накрая.

Силвия Жекова