До края на седмицата прокуратурата ще подготви и изпрати на узбекистанските власти документите за екстрадицията на Илиян Тодоров, осъден за убийството на двама млади мъже пред дискотека "Соло".

Това е станало на среща на главния прокурор Иван Гешев с бащата на Кирил - Михаил Въжаров и сестрата на Васил - Мирослава Александрова.

Срещата е била по покана на обвинител номер едно, който се е извинил на близките на убитите момчета, че са научили за задържането на Илиан Тодоров от медиите, а не от прокуратурата, каза Михаил Въжаров, съобщава БНР.

На въпрос опасява ли се, че Тодоров може да се опита отново да се укрие, той отговори:

Всичко навсякъде може да се случи. Защо да не може, в крайна сметка, чужда страна, родители, които имат възможности, всичко навсякъде може да се случи. Той и в България може да изчезне. Отвсякъде, видяхте, че няма невъзможно.

Над 200 страници материали по делото ще бъдат преведени на руски, каза Михаил Въжаров, баща на убития хокеист Кирил Въжаров.

Той заяви, че е научил от медиите, че Илиян Тодоров е задържан в Узбекистан, а от прокуратурата са поднесли извинения за това.