Макар и да не беше сред най-активните участници в сегмента, Dell напуска изцяло света на Android. Компанията спира да произвежда устройства с платформата на Google, както и да я поддържа занапред. Вместо това Dell ще се насочи изцяло към устройствата с Windows, като вижда голям потенциал за тяхното развитие. Според компанията пазарът на таблети е пренаситен, а интересът на потребителите към такива устройства с Android вече е достигнал пика си и дори намалява. Dell смята, че не е изгодно да продължава да произвежда и поддържа подобни устройства.

За сметка на това интересът на потребителите постепенно се пренасочва към хибридните модели. Това са устройства, които могат да се използват както като пълноценни лаптопи, така и като таблети чрез откачането на екрана от клавиатурата. Според Dell предпочитаната от потребителите платформа за тези устройства е Windows и компанията ще се насочи изцяло към тази операционна система.

Притежателите на устройства на Dell с Android ще продължат да получават техническа и гаранционна поддръжка. Компанията обаче няма да пуска обновления за тези устройства и ще ги остави на доизживяване.