Още преди 3 г. ги нарекох измамници с бели якички. Доказаха, че съм прав с договорите за газа, спряха директния договор с „Газпром“ и започнаха да купуват през посредници с 30% надценка.

Това заяви Делян Добрев от ПП ГЕРБ на националното съвещание на партията.

"До края на миналата година ако не бяхме ние да ги спрем още щяхме да купуваме такъв руски петрол. Те доказват, че съм прав с всеки изминал ден.  Върхът на цинизма е, че днес Денков щял да дава лекция за почтеността в управлението, представяте ли си", посочи Добрев.

"Същият този Денков, който цяла година заплашва, че ще си подаде оставката ако ние спрем да купуваме руски петрол. Същият този Денков, който заедно с Василев принудиха ЕК да даде на България дерогация за купуване на руски петрол, подчерта още Добрев. С 10 млрд. лева финансираха режима на Путин, а Навални като почина, реваха като опечалени майки във фейсбук. Единствената държава, която има излаз на море и която получи дерогация за руски петрол. Защо е важно излаз на море? Защото като имаш море, можеш да си доставяш петрол откъдето си поискаш. Вижда им се краят, надявам се той да е съвсем близо", каза още той.