Той смята, че досега Русия е действала меко в Украйна и това трябва да се промени. Наричат го генерал Армагедон, защото е радикален. Кремъл назначи Сергей Суровикин за специален командир на своите сили в Украйна. Досега такъв пост изобщо не съществуваше. Две важни новини дойдоха в събота, 8 октомври - на разсъмване беше взривена част от Кримския мост, а няколко часа по-късно Кремъл съобщи, че Сергей Суровикин става генерален командващ на руските части в Украйна. Руските пропагандни канали оплакаха щетите по моста, но почти веднага тъгата им се смени с надежда заради новото назначение. Суровикин е поддръжник на масирани ракетни удари по Украйна и е известен с радикалните си действия там, където е работил.

Назначаването му беше приветствано от две фигури, известни със същите радикални схващания - лидера на военната група частни наемници "Вагнер" - Евгений Пригожин, и от чеченския лидер Рамзан Кадиров.

И двамата бяха критикували военното командване заради мекия им, според тях, подход в Украйна.

През есента на 2017 г. Суровикин е назначен за ръководител на военновъздушните сили и командва руските сили в Сирия.

Няколко неизвестни и един пуч

Трафик на оръжие

Желязна ръка, убийство и самоубийство

се обръща към прокуратурата с жалба, че е бил пребит от своя старши военен командир ген.-майор Суровикин в кабинета му.

но полковникът не го е направил по някаква причина.

Богатата съпруга

Самият генерал печели много по-малко - 10,4 милиона рубли, освен че има два апартамента от общо 623 кв. м и автомобил Dodge Nitro.