Жена, чиито останки бяха открити от чикагската полиция във фризер в апартамент в предградието Уест Ридж, е била омъжена за българин, научи BG VOICE. Той все още е в България, а съпругата му също наскоро се е върнала от посещение в страната ни. В четвъртък съдебномедицинската служба на окръг Кук идентифицира убитата: това е 59-годишната Франсис Уокър. В Уест Ридж тя притежавала пансион, в който отдавала апартаменти под наем. Именно в едно от жилищата открили части от тялото й - нарязани и сложени в камерата. Неин наемател се притеснил, че дълго време жената липсвала. Той се обадил в полицията и униформените пристигнали на адреса на  North Washtenaw Avenue в понеделник вечерта.

Те започнали да го разпитват, а той обяснил, че

един от наемателите бил с проблемно поведение и всички се страхували от него.

Именно и той бил видян последно с жертвата. [caption id="attachment_718649" align="aligncenter" width="705"] Полицията открила останки и кървави парцали в кофа за боклук край Forest beach.[/caption] Съседът се притеснявал, че другият наемател може да й е направил нещо. Полицаите решават да претърсят жилището и откриват останките на жената, прибрани във фризера. Съседите разказали още, че видели проблемният наемател, който заедно с шофьор на репатрак изнасят тежка чанта. Именно шофьорът дава следващата следа на властите. "Шофьорът ни каза къде е и че мъжът, който вози, го заплашил с нож. Полицаите отишли на място и арестували мъжа.", каза на брифинг главният детектив в полицията в Чикаго Брендън Динихан. Полицаите отишли на Forest Beach и открили още

кофа за боклук, в която имало още останки и кървави парцали.

Разследващите успели да установят шофьора на репатрака, който е арестуван. Той обаче се оправдал, че помогнал на непознат за него мъж за боклука, след като бил заплашен с нож. Това съобщи Брендън Динихан главен детектив в полицията в Чикаго. [caption id="attachment_718645" align="aligncenter" width="732"]Брендън Динихан главен детектив в полицията в Чикаго Брендън Динихан главен детектив в полицията в Чикаго.[/caption] Съседите на жертвата разказват, че тя е била много обичана в квартала. Винаги помагала на всички, особено на жени в нужда. Прекарвала и много време с кучето си, чиито останки най-вероятно са открити в кофата за боклук. Тя свирела и на пиано в две църкви. „Не мога да повярвам, че това се е случило. Наистина не мога. Всички се страхуваха от този наемател, който липсва. Не знам каква е била връзката им.

Само знам, че тя беше един прекрасен човек.

Поливаше градината си, помагаше на всички ни и никога не оставяше човек в нужда“, разказва Грег, който се наел една от стаите в пансиона й, след като изгубил майка си. „Тя ми помогна да оправя живота си“, казва още той. Останалите съседи и наематели споделят неговото мнение и се надяват за бързо правосъдие за убиеца на жената. Все още обаче няма повдигнати обвинения на арестувания наемател.