Братът на изчезналия Емил Боев обяви, че дава 100 000 лева на човека, който го открие жив или предостави доказателство, така че да го намерят жив. Мартин Боев пусна емоционално видео във Фейсбук, на което заедно с майка си призовават за помощ. Мартин заявява, че според него Емил може да е похитен или да е някъде в Перник. "В момента имам достатъчно доказателства в моята глава, че има шанс голям Емил да е похитен или да е някъде в Перник, където не можем да го открием. Затова реших лично да дам 100 000 лв. на човека, който намери и върне Емил жив или намери достатъчно доказателсво, чрез което ние да го върнем жив. Искам това видео да стигне до човека, до който трябва", казва Мартин Боев.

Девети ден продължава издирването на  Емил Боев, който изчезна на фестивала "Сурва" в Перник. Голяма част от гората около града е претърсена. Стотици доброволци се включиха в търсенето, което продължава.

 

По-рано в понеделник братът на Емил сподели, че се опасява, че брат му може да е станал жертва на престъпление. „Все едно се е изпарил. Няма го и не мога да си обясня защо. Въпреки всички усилия и цялата помощ на Перник, и водолази, никой не го вижда. Това води до полудяване. Седим със семейството ми и се чудим, през 15 минути си звъним с кошмарни сценарии“, разказа пред bTV Мартин Боев, брат на изчезналия Емил, който вече повече от една седмица е в неизвестност.