Росица Матева, заместник-председател на ЦИК, обяви, че в бюлетината няма да фигурира номер 21, тъй като при жребия той се падна на Единна народна партия, но тя не е регистрирала кандидатски листи в нито един изборен район.

"Номерът в бюлетината, коейто е 21,

няма да фигурира нито в хартиените бюлетини, нито в електронните бюлетини. Няма да се оставя и празно място. Просто няма да имаме номер 21". Матева съобщи, че още една партия няма да присъства в бюлетините, но само в два избирателни района."По същия начин за партия "Единство", Национално движение "Единство", те не са регистрирали кандидатски листи в 12-ти и в 21-ви изборен район, съответно Монтана и Сливен. В тези бюлетини в страната няма да фигурира наименованието и номера на тази партия".

Ясен е вече броят

на секциите в България и чужбина, в които ще може да се гласува машинно. 9363 ще са секциите в родината, в които ще има машина, като в 1104 от тях ще има втора машина. Ръководството припомни, че срокът за подаване на заявление за гласуване в чужбина изтича на 6 септември. Близо 28 000  са подадените до момента. Цветозар Томов, другият говорител на ЦИК коментира, че общият брой на заявленията засега е около два пъти по-малък от броя на заявленията, подадени за изборите през ноември.

Турция, Великобритания, Германия, Испания и САЩ

са страните, в които традиционно се подават повече заявления, няма никаква изненада, каза Томов. Комисията напомни, че всички, желаещи да гласуват на своя настоящ адрес, трябва да подадат заявления за това до 17 септември. По същия начин до 17 септември изтича срокът и за подаване на заявление за гласуване чрез подвижна избирателна кутия.

Очакваше се ЦИК да представи

образеца на бюлетината. Срокът беше официално до днес. Това обаче не се случи, тъй като печатницата на БНБ все още не е готова. Изготвен образец най-вероятно ще има следващия четвъртък.