Четирима мъже от Пловдив са с повдигнати обвинения, след като пребили човек, който искал да се качи на такси. 

Случаят е от 26 февруари. Около 5.00 часа сутринта пострадалият излязъл от заведение в центъра на града и се отправил към улицата, за да спре такси. Наблизо имало таксиметров автомобил и той решил да се качи в него. Отворил вратата, но видял, че вътре има клиент и я затворил по-силно.

Подразнен от това му поведение, мъжът, който се намирал в купето, излязъл навън и започнал да нанася удари на 24-годишния мъж. След няколко минути към побоя се присъединили още трима мъже, приятели на слезлия от таксито пътник. Те също започнали да нанасят удари, в резултата на което той пострадалият е получил изкълчване на рамото и други травми по тялото. 

След като спрели да го бият и си тръгнали, един от тях се върнал до пострадалия и издърпал от ръката му портфейл с 50 лева и документи. 

Пострадалият потърсил помощ в бензиностанция в града, откъдето извикали медицински екип. Той е бил откаран за преглед в болница.

Два дена по-късно биячите са установени и задържани. 

С постановление на наблюдаващ прокурор от Районна прокуратура–Пловдив те са привлечени като обвиняеми и задържани за срок до 72 часа.

Действията по разследването продължават, съобщиха от прокуратурата.