Кирил Петков претърпя катастрофа с кола на НСО. Има пострадали. Това съобщават от пресцентъра на Продължаваме промяната.

Кирил Петков катастрофира. Има пострадали

"Днес в 17,30 часа на входа на с. Аксаково катастрофира автомобил на НСО, в който се е возил съпредседателят на ПП Кирил Петков", пишат те на страницата на партията във Facebook.

"Катастрофата е причинена от внезапно изскочил автомобил от път без предимство. В автомобила са се возили мъж и жена на възраст над 60 години. Полиция е пристигнала веднага, има пострадали", допълват още от ПП. 

Пострадал е шофьорът на НСО, както и двама души от другия автомобил. Кирил Петков не е ранен при инцидента.

Шофьорът на аудито, което е отнело предимството на джипа на Кирил Петков, е починал, съобщи БНР като се позова на информация от пожарната. 

Двама души са пострадали и те са откарани във варненската болница "Света Анна". Единият пациент е жена на 58 години със съчетана травма и в тежко състояние, уточниха от пресцентъра на болничното заведение.

"Все още не можем да кажем, че е вън от опасност животът й", заяви ПР на болницата.

Другият пострадал е шофьорът на автомобила на НСО. Той е на 37 години и неговото състояние е добро.

Щети има и по двата автомобила. 

Като бивш министър-председател Кирил Петков има право да ползва транспорт от Националната служба за охрана в продължение на 4 години. Охраната му обаче бе снета.