Подобен подход е незрял. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов във връзка с меморандума изготвен от ПП-ДБ

"Не съм получавал никакъв меморандум. Един такъв документ трябва да се погледне правно как стои", заяви той.  Аз не съм чел текста, защото го нямам", заяви Борисов.

 "Не знам каква е тази незряла политическа практика. При подобен подход използвам възможно най-дипломатичната дума. Подобен документ сме правили с Реформаторския блок. Изготвяли сме го един месец", заяви лидерът на ГЕРБ. Той посочи, че Мария Габриел му е прочела по телефона първото изречение, но той я е спрял.

"Вие ми говорите за някакъв документ, във време, в което те сменят регулатори. Този подход е неприемлив и прави ГЕРБ в невъзможност да подкрепи каквото и да било. Кой съгласува смяната в Агенцията за държавен финансов контрол. В кой меморандум е записано това, ДНСК, БАБХ, митниците. От една и съща партия, еднолично, в разрез на всичко, което е разписано в този меморандум. Този подход вече не е незрял, а е арогантен и неприемлив. Този подход прави ГЕРБ в невъзможност да подкрепи каквото и да било", категоричен бе Борисов.

"Този меморандум е всичко друго, но не принцип. Да подели с Кирил Петков държавата на две. Да загърби парламентаризма, опозицията, да си разделим 50:50 всичко. В същото време правителството е тяхно, областните управители", ядоса се Борисов.

"В София хората са в шок като гледат Терзиев на Мюнхенската конференция, а от 4 месеца няма нищо. В шок са от това, което си избраха", коментира още Борисов.

"За мен - от първите 10 реда, които ми прочетоха, изборите 2 в 1 са абсолютно логичен завършек на тази (не)коалиция. Категорично не сме склонни да приемем предложението на ПП-ДБ", каза лидерът на ГЕРБ.

По думите му "когато Ники се напътува и седне в Министерски съвет и с Мария Габриел ни предложат каквото и да е било, предполагам, че тя ще го прочете и ще направи своето изявление". Аз от името на ГЕРБ казвам, че е незряло това за меморандума, за Външно няма да отстъпим, отсече той.

На въпрос дали все пак ще върнат изпълнен мандат при ротацията, той посочи, че до 8 март има време и все още Денков не е подал оставка.