Да бъде създадена туристическа камара, която да е междуведомствена и да обединява служители от няколко министерства.

Идеята е България да бъде представена като туристическа дестинация с експерти на световно ниво.

"Интеграцията на регистрите на съществуващите министерства в областта на туризма, на базата на които да се формират адекватни политики.

В момента те съществуват отделно, като те не служат на никого, а могат да генерират съдържание.

Трябва да се създаде и цялостна нова концепция за рекламирането на България с нови слогани и концепция за маркетинг - в условията на дигитализация и конвергенция. Всички държави гледат към платформите, откъдето България отсъства.

Трябва да има нов туристически портал, с резервационни системи, и с възможност за вграждане на нови системи, които да направя България мултифункционална, атрактивна и достъпна дестинация за туризъм.

Всичко това може да бъде финансирано по Плана за възстановяване и устойчивост", смятат от бранша.

На срещата присъстват лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов, Ричард Алибегов, председател на Българската асоциация на заведенията, Мартин Захариев, заместник-председател на Националния борд по туризъм, и други.

"26 хиляди предприятия са в туристическия бранш.

Много твърдо подкрепям Камарата, дори трябва и тя да прави категоризацията на обектите в туризма", каза Борисов.

"Когато Закон за туризма регулира и данъците, и категориите, - закон, който браншът е предложил, с министър, предложен от бранша, държавата ще върви напред. Вие трябва да казвате какво трябва, а не хора, които не разбират.

Глупакът трябва да се убива с мълчание. Иначе ставаш и ти глупак. Радичков го е казал, не аз", коментира още той.

"ГЕРБ стои зад такъв документ, който регулира отношенията на отделните туристически субекти. И може да разчитате, че ще бъдем ваши представители в парламента", завърши Борисов.