Американският държавен секретар Антъни Блинкън обеща на Украйна, че подкрепата на САЩ ще продължи и през зимата, предаде Франс прес.

Блинкън проведе среща с Андрий Йермак, ръководителя на канцеларията на украинския президент Володимир Зеленски.

"Във всички наши разговори с украинското правителство ние подчертахме, че ще продължим да стоим на тяхна страна", заяви говорителят на Държавния департамент Матю Милър.

Блинкън е обсъдил с Йермак мерките, които могат да се вземат заедно с Украйна, за да се укрепи нейната инфраструктура в навечерието на зимата, поясни Милър.

"Разбира се, ние констатирахме през миналата зима, че Русия се опитва да разрушава енергийни обекти в Украйна. Те могат да опитат отново да направят това", заяви Милър, визирайки руските сили.

В "Екс" Йермак написа, че е благодарил на Блинкън за подкрепата на САЩ. Той също така заяви, че украинците са били трогнати от костюмите за Хелоуин, носени от децата на държавния секретар.

Синът на Блинкън се появи на събитие за Хелоуин в Белия дом, дегизиран с емблематичните дрехи в цвят каки, носени от Зеленски, докато дъщерята на Блинкън беше облечена тогава с тоалет с цветовете на украинското знаме - жълто и синьо.