Във варненския избирателен район водач по преференции от първата политическа сила ГЕРБ отново е бившата хостеса от нощния клуб "Сенсо" Славена Точева, става ясно от справка в ЦИК при 100% обработени протоколи в секциите във Варна.

Тя единственият кандидат-депутат

във Варна, който пренарежда листата заради големия си брой преференции - цели 7306. На този фон водачът на листата Даниел Митов е събрал общо 4139 преференциални гласа. За него обаче се броят и гласовете без преференции и той запазва първа позиция в листата. Това не е първият път, в който Точева прави подобно разместване - на изборите през април 2021 г. тя успя да измести бившия здравен министър Костадин Ангелов с 6805 преференции. Славена Точева е постоянно присъствие в пленарната зала през трите изминали кратки Народни събрания, но за сметка на това се изказва рядко и основно по време на парламентарен контрол.

Точева е била съдружник е една дирма с

Дениз Сакаллъ, син на бившия председател на ДПС-Варна Ведат Сакаллъ. През 2017 г. обаче тя прехвърля целия си дял на Сакаллъ. Кандидат-депутатът на "Демократична България" Стела Николова, която е на второ място в листата на десните за морската столица, е получила 3077 преференциални гласа. Водачът на листата и съпредседател на ДБ Атанас Атанасов, е получил едва 898 гласа. Въпреки това първото място не може да бъде изместено, защото към резултата на Атанасов се добавят и гласовете без преференция. В листите на "Продължаваме промяната", ДПС, "Възраждане" и "Български възход" няма размествания според преференциалното гласуване във Варна.