Украинските сили, отбраняващи Бахмут, са подложени на засилващ се натиск от руските сили, съобщава британското разузнаване.

Ожесточени боеве се водят в града и околностите му, като частната военна компания "Вагнер" отбелязва напредък в северните предградия. 

Украйна подсилва района с елитни части, докато руската редовна армия и силите на частната военна компания "Вагнер" са напреднали още повече в северните предградия на Бахмут, отбелязва британското министерство на отбраната в ежедневната си разузнавателна сводка в "Туитър".

Два ключови моста в Бахмут са разрушени през последните 36 часа, а контролираните от украинците пътища за снабдяване са все по-ограничени, допълва разузнаването.

Бахмут сега е "контролирана от Украйна издатина", се добавя в изявление, като се казва, че районът е уязвим за атаки от три страни.

"Украйна подсилва района с елитни части и контролираните от Киев маршрути за снабдяване от Бахмут са все по-ограничени", отбелязаха още от министерството.

Руската артилерия подложи на масиран обстрел вчера последните пътища, извеждащи от Бахмут, с цел да завърши обкръжаването на обсадения град и да приближи Москва до първата й значителна победа от половин година, отбелязва Ройтерс.

Междувременно от руското министерство на отбраната съобщиха, че продължават да провеждат подготовка на штурмовите подразделения на въздушно-десантните си войски. "Скоро всички военнослужещи ще се включат в състава на щатните подразделения на въздушно-десантните войски за изпълнение на бойни задачи", съобщават от военното ведомство.