Тези дни това нещо ще се използва за разгаряне на скандали.

Може би това означава, че сме на прав път. Политическата криза в България не е решена. 

В случая Радостин Василев е инструмент, използван от тези, които са срещу създаване на правителство.

Това обяви съпредседателят на ДБ Атанас Атанасов в ефира на NOVA.

"Службите на сигурност са ни пробити. Няма здраво място. Даваме си сметка, че някои от компромисите, които трябва да правим, няма да се харесат на избирателите ни", посочи Атанасов. 

"Има жестока съпротива от различни среди в България срещу създаването на редовна власт, в която участва нашето обединение. 

Останалите политически сили много съжаляват, че не са се споразумели покрай първия мандат. С ушите си чух определени реплики, от типа: „Да бяхте дали пет гласа”. Това означава, в някакъв смисъл, че сме на прав път”, смята депутатът.

Атанасов подчерта, че скандалът около записите, които се твърди, че са направени на политици от ПП-ДБ, не го учудва. „Не съм чул тези 4 минути и не искам. Радостин Василев е човек, на когото вероятно не са задоволени амбициите. Той е инструмент на тези, които се съпротивляват срещу създаването на кабинет”, е мнението му.

Вчера Кирил Петков обяви, че политици от коалицията са били записвани по време на работни срещи в парламента и офисите, по време на Изпълнителен, Национален съвет, срещи в Народното събрание. Записи, както на хора от ПП, така и на хора от ДБ.

„Използвани са записващи устройства, извадки от видео разговори и телефони. Тези действия са работа на службите и дълбоката държава с цел дестабилизация и провал на преговорите за съставяне на правителство. Службите знаят, че ако се състави правителство, ще сменим техните ръководства.

Но ще направим дълбоки реформи, които целят изкореняването на превзетите хора, служители, отдели”,
добави Петков.

„Като инструмент за това е използван емоционално нестабилен политик – Радостин Василев, който се разследва от Гешев. Първо, той поиска и нашата група подкрепи неговият имунитет да бъде свален, задържан и запазен – който е ядосан, че не беше предложен за министър на спорта в новия кабинет“, заяви още Петков.

Очаква се днес депутатът Радостин Василев да обяви, че напуска парламентарната група на „Продължаваме промяната-Демократична България“. Това ще стане на специално свикана пресконференция, където той ще се обяви срещу постигнатото съгласие между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС за съставяне на правителство, което да изведе страната от политическата криза.